De Ronde door Nederland gaat in april weer van start. Dit voorjaar reist het bestuur af naar vier locaties in Nederland voor een out-of-the box netwerk- en kenniservaring. De visie van het bureau en de plannen voor de toekomst komen uitgebreid aan bod en natuurlijk wordt er stilgestaan bij jouw uitdagingen in deze veranderende markt.
Er zijn verschillende subsessies met onderwerpen die jou (verder) helpen in de dagelijkse praktijk. En hier krijg je ook nog eens PE-punten voor. Kortom: een dag die je niet mag missen.
Op donderdag 4 april zijn we in Den Haag, meld je snel aan. Wij begroeten je daar graag.
Het programma
10.00-10.30 uur | Ontvangst met koffie/thee
10.30-12.00 uur | Plenair programma
12.00-13.00 uur | Lunchpauze
13.00-14.00 uur | Subsessieronde 1
14.00-14.15 uur | Wisselpauze
14.15-15.15 uur | Subsessieronde 2
15.15-16.00 uur | Afsluitend hapje en drankje met elkaar
*Programmatijden onder voorbehoud
De subsessies
Subsessie 2: Warmtepompen, duurzaamheid in relatie tot vastgoed
Reon Houtepen en Remco Mathon
Wat is het verschil tussen de verschillende warmtepompen, waarom werkt de ene pomp wel in een woning en de andere eigenlijk niet. Hoeveel elektriciteit gebruikt een warmtepomp om deze warmte op te wekken. Het schijnt dat verschillende soorten warmtepompen een verschillend verbruik hebben, en dat de verschillen echt significant zijn. Reon Houtepen en Remco Mathon zullen je alle 'ins and outs' laten weten.
Wat doen we? - Masterwatt
Subsessie 3: Werken aan een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde omgeving
DGBC: Dutch Green Building Council
De gebouwde omgeving staat voor een aantal grote opgaven die impact hebben op de waarde en betaalbaarheid van vastgoed. Denk aan de energietransitie en de al merkbare impact van het veranderende klimaat. Het energielabel heeft al invloed op woningverkopen en er wordt gewerkt aan een klimaatlabel, dat overstroming en hittestressrisico's in beeld brengt en de waarde van vastgoed mede gaat bepalen
Dutch Green Building Council (DGBC) werkt al meer dan 15 jaar aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. De stichting heeft zo'n 400 partners en werkt nauw samen met de markt, overheid en kennisorganisaties.
De missie van DGBC is de gebouwde omgeving in rap tempo te verduurzamen en kennis, tools en producten beschikbaar te stellen om de bouw- en vastgoedsector te ondersteunen in deze transitie.
Veel partijen kennen DGBC als ontwikkelaar en beheerder van BREEAM. Daarnaast heeft DGBC een aantal programma's: Paris Proof (energie en CO2), Circulariteit, Gezondheid/Sociale Duurzaamheid, Klimaatadaptatie en Biodiversiteit.
Binnen deze programma's staat het concreet, meetbaar en toepasbaar maken steeds centraal.
Home - Dutch Green Building Council (dgbc.nl)
Subsessie 4: Hoe werkt de lobby voor VBO en voor jouw onderneming?
VBO: Tristan Bons
In deze interactieve workshop nemen we je mee op een verkenning van actuele thema's rondom belangenbehartiging die zowel op lokaal niveau als in de politieke arena's van Den Haag en Brussel aan de orde zijn. Samen gaan we de doelstellingen van de VBO onder de loep nemen en de routes verkennen die bewandeld worden om deze ambities te realiseren. Daarnaast krijg je inzicht in de strategieën die onze branchegenoten en belanghebbenden hanteren om hun doelen te bereiken. De workshop wordt afgerond met een praktische sessie over de werking van het wetgevingsproces in zowel Den Haag als Brussel.
Donderdag 4 april 2024 | 10.00 uur | Louwman Museum, Den Haag |